Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El vertigen del TC davant la vaga de fam: desbloqueja recursos presentats per Turull i Sánchez

L'alt tribunal respon l'acció dels presos polítics al·legant que va lent perquè du a terme una "tasca minuciosa d'estudi"

|

- Publicitat -

La història recent de la justícia espanyola ha demostrat de sobres que no té vergonya. El primer dia hàbil després que s’anunciés la vaga de fam de Jordi Turull i Jordi Sánchez per a denunciar el bloqueig del TC als recursos presentats a l’alt tribunal, avui ha transcendit que el ple del TC ha admès a tràmit per unanimitat els recursos presentats per Jordi Sànchez, Jordi Turull i també de Josep Rull.

Un primer pas que fins ara no s’havia produït. Ara caldrà, però, esperar que els resolgui. Els tres diputats de JxCat demanen l’alliberament emparant-se en la sentència del Tribunal d’Estrasburg contra Turquia i també que se’ls aixequi la suspensió com a diputats.

Publicitat

Fins i tot, el TC ha tingut la gosadia de justificar-se davant la vaga de fam al·legant que la lentitud es deu a la complexitat del procediment que obliga el tribunal a dur a terme una “tasca minuciosa d’estudi” per aconseguir la màxima protecció dels drets fonamentals en el menor temps possible.

Et pot interessar  El TC desestima el recurs de Junqueras contra la decisió d'excloure'l de les eleccions generals del 2019
Publicitat

Opinió

Minut a Minut