Dilluns, 10 de maig de 2021 - Edició 1018
La República

El vertigen del TC davant la vaga de fam: desbloqueja recursos presentats per Turull i Sánchez

La història recent de la justícia espanyola ha demostrat de sobres que no té vergonya. El primer dia hàbil després que s’anunciés la vaga de fam de Jordi Turull i […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 03/12/2018
Josep Rull i Jordi Turull / ACN

La història recent de la justícia espanyola ha demostrat de sobres que no té vergonya. El primer dia hàbil després que s’anunciés la vaga de fam de Jordi Turull i Jordi Sánchez per a denunciar el bloqueig del TC als recursos presentats a l’alt tribunal, avui ha transcendit que el ple del TC ha admès a tràmit per unanimitat els recursos presentats per Jordi Sànchez, Jordi Turull i també de Josep Rull.

Un primer pas que fins ara no s’havia produït. Ara caldrà, però, esperar que els resolgui. Els tres diputats de JxCat demanen l’alliberament emparant-se en la sentència del Tribunal d’Estrasburg contra Turquia i també que se’ls aixequi la suspensió com a diputats.

Fins i tot, el TC ha tingut la gosadia de justificar-se davant la vaga de fam al·legant que la lentitud es deu a la complexitat del procediment que obliga el tribunal a dur a terme una “tasca minuciosa d’estudi” per aconseguir la màxima protecció dels drets fonamentals en el menor temps possible.