Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

El Tribunal Suprem rebutja la petició de llibertat presos polítics candidats el 28-A

Cap sorpresa: la línia dura del Tribunal Suprem espanyol contra l’independentisme segueix intacta. L’alt tribunal de l’Estat ha rebutjat la petició de llibertat dels presos polítics que són candidats a […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 11/04/2019
Presos i preses polítics asseguts al Suprem

Cap sorpresa: la línia dura del Tribunal Suprem espanyol contra l’independentisme segueix intacta. L’alt tribunal de l’Estat ha rebutjat la petició de llibertat dels presos polítics que són candidats a les eleccions del 28 d’abril, que l’havien demanat per a poder participar en la campanya electoral.

Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull, Oriol Junqueras, Raül Romeva i Joaquim Forn, per tant, seguiran engarjolats durant tot el període electoral. La sala del judici del procés considera que els supòsits per mantenir a presó els acusats segueixen i amb especial força “si valorem el moment del judici en el qual ens trobem”.

A més, els magistrats creuen que una “desatenció a la crida judicial provocaria una important disfunció en el desenvolupament de la vista” i mantenen que la mesura de presó és “proporcionada” i “no vulnera el dret a la participació política dels acusats”.