Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El Tribunal Suprem rebutja la petició de llibertat presos polítics candidats el 28-A

Creuen que la mesura de presó és "proporcionada" i "no vulnera el dret a la participació política dels acusats"

|

- Publicitat -

Cap sorpresa: la línia dura del Tribunal Suprem espanyol contra l’independentisme segueix intacta. L’alt tribunal de l’Estat ha rebutjat la petició de llibertat dels presos polítics que són candidats a les eleccions del 28 d’abril, que l’havien demanat per a poder participar en la campanya electoral.

Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull, Oriol Junqueras, Raül Romeva i Joaquim Forn, per tant, seguiran engarjolats durant tot el període electoral. La sala del judici del procés considera que els supòsits per mantenir a presó els acusats segueixen i amb especial força “si valorem el moment del judici en el qual ens trobem”.

Publicitat

A més, els magistrats creuen que una “desatenció a la crida judicial provocaria una important disfunció en el desenvolupament de la vista” i mantenen que la mesura de presó és “proporcionada” i “no vulnera el dret a la participació política dels acusats”.

Et pot interessar  El Suprem cita Puigdemont i Wagensberg a declarar com a investigats de terrorisme en la causa del Tsunami
Publicitat

Opinió

Minut a Minut