Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El sostre de plantilla de Mossos s’establirà demà a la reunió de la Junta de Seguretat de Catalunya

|

- Publicitat -

El sostre de plantilla dels Mossos d’Esquadra centrarà la reunió de la Junta de Seguretat de Catalunya que se celebrarà aquest divendres al Palau de la Generalitat. La trobada estarà presidida pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i pel ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, amb la presència, evidentment, del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. Marlaska i Elena, precisament, seran els encarregats de comparèixer davant dels mitjans en roda de premsa després de la reunió. Fonts del Departament han indicat a l’ACN que esperen poder materialitzar acords, especialment pel que fa a nous efectius dels Mossos. El sostre que s’aplica, de 18.200 agents, és del 2006 i per tant, s’espera poder-lo actualitzar.

Elena i Marlaska van tenir la seva primera presa de contacte a mitjans de setembre en una reunió a Madrid, en la qual ja van acordar celebrar aquesta junta de seguretat. El sostre de plantilla de Mossos serà el tema principal. El Govern considera desfasat el límit actual i reclama arribar als 22.000 agents.

Publicitat

Ara bé, durant la trobada d’aquest divendres també s’abordaran temes de ciberdelinqüència i violència masclista. Quedaran pendents per a més endavant altres qüestions com la jubilació anticipada al cos de Mossos –que depèn del Ministeri de José Luís Escrivá- o el traspàs de competències del Seprona cap als Agents Rurals.

A més d’Aragonès, Marlaska i Elena, també participaran a la reunió el secretari general del Departament d’Interior, Oriol Amorós; el director general de Mossos, Pere Ferrer, i el cap de l’assessoria jurídica d’Interior, Francesc Claverol. Per part de l’Estat hi serà el secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Pérez; la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i el director de Coordinació i Estudis, José Antonio Rodríguez.

Et pot interessar  Elena garanteix que els Bombers tindran prou aigua pels incendis de l'estiu tot i que hagin d'anar més lluny a carregar
Publicitat

Opinió

Minut a Minut