Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1708
La República

El PSC diu que el Govern fa llistes de “bons i dolents” en permetre treballar festius estatals

Presentarà una bateria de preguntes al Parlament perquè l’Executiu aclareixi aquesta mesura

Agències 06/08/2019
El diputat del PSC Ferran Pedret en declaracions als mitjans de comunicació. Imatge del 2 de maig de 2019. (Horitzontal)

El portaveu adjunt del PSC-Units al Parlament, Ferran Pedret, ha acusat el Govern de buscar crear “llistes de bons i dolents funcionaris” si permet als treballadors de la Generalitat poder treballar els festius estatals del 6 de desembre i el 12 de octubre, Dia de la Constitució i de la Hispanitat respectivament.

Ho ha dit aquest dimarts en declaracions a Europa Press, després que el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, hagi anunciat que el Govern aprovarà un mecanisme legal perquè els funcionaris de la Generalitat puguin treballar aquests dos dies.

“És una mesura absolutament innecessària, divisiva, supèrflua, gratuïta i només pot tenir com a única motivació aconseguir aquestes dues llistes de bons patriotes funcionaris i treballadores que han anat a treballar, i els que no són bons patriotes que decideixen fer el festiu”, ha afirmat.

Pedret ha qüestionat que aquesta mesura tingui interès públic i ha advertit dels riscos que pot suposar en els drets dels treballadors i dels costos que pot comportar obrir els edificis de la Generalitat si algun funcionari decideix treballar aquest dia.