Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El president Aragonès exigeix al Gobierno responsabilitats: “Ha augmentat la gravetat del ‘Catalangate'”

|

- Publicitat -

El president de Govern, Pere Aragonès, ha exigit una resposta “al més alt nivell” ha reiterat en un comunicat les demandes de depurar responsabilitat pel Catalangate. Ho ha fet després que la directora del CNI hagi admès que se l’ha espiat amb autorització judicial contra divuit persones vinculades al moviment independentista: “ha augmentat la gravetat” del ‘Catalangate'”, afegeix que l’assumpció de responsabilitats és “inajornable”.

El president manifesta que es tracta d0na “vulneració flagrant” del dret a la intimitat, de participació política i institucional, i exigeix al govern espanyol que desclassifiqui immediatament l’autorització judicial per conèixer les motivacions d’aquesta investigació i poder exercir el dret de defensa.

Publicitat

Exigeix que es desclassifiqui immediatament l’autorització judicial per conèixer-ne les motivacions i poder exercir el dret de defensa. Així mateix, veu “urgent” rebre totes les explicacions públiques sobre aquesta qüestió, saber qui va donar l’autorització política i qui en tenia constància.

Cal recordar que la directora del CNI, Paz Esteban, ha presentat aquest dijous a la comissió de secrets oficials documentació sobre els avals judicials de 18 operacions d’espionatge a polítics, activistes, advocats i periodistes catalans. Entre aquests espiats hi ha el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l’entorn de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut