Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El Parlament vol que el Govern exigeixi a l’Estat donar compliment a les peticions de llibertat dels presos de l’1-O

|

- Publicitat -

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres una moció de JxCat que insta el Govern a exigir a l’executiu espanyol que doni compliment amb “caràcter urgent” a les peticions de llibertat “immediata” d’Amnistia Internacional a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart o les peticions de l’Organització Mundial Contra la Tortura perquè se’ls anul·lin les condemnes fins que el TC es pronuncií sobre l’apel·lació. En un altre punt, la moció aposta perquè el Govern exigeixi el compliment de la petició del Grup de Treball de Detencions Arbitràries de l’ONU i executi la “immediata” posada en llibertat dels presos de l’1-O. També reclamen executar la sentència del TJUE per l’alliberament del president d’ERC, Oriol Junqueras.

El text aposta perquè la cambra catalana reclami al Govern pressionar perquè l’Estat “despolititzi” l’àmbit judicial i la fiscalia sigui “imparcial, objectiva i lliure de cap influència política”.

Publicitat

La moció també vol que el Parlament constati la “preocupació” per la qualitat de la democràcia espanyola pels ciutadans, com “s’acredita a les últimes dades del CEO”.

També es constata que el govern espanyol “té l’obligació” d’instar la fiscalia i l’advocacia de l’Estat perquè facin les “actuacions necessàries” davant els tribunals perquè es doni compliment a les peticions dels organismes internacionals dels quals Espanya en forma part.

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut