Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Govern treballa en diferents escenaris per “defensar” la Generalitat si el Suprem inhabilita Torra

|

- Publicitat -

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat que l’executiu està treballant en diferents escenaris per “defensar” la Generalitat si finalment el president, Quim Torra, és inhabilitat pel Suprem. En la roda de premsa d’aquest dilluns al migdia a Palau, posterior al Consell Executiu, la consellera de Presidència ha explicat que “en els propers dies estarem treballant en la línia de defensar la presidència i la institució”, ha afegit. Així ho ha explicat la consellera durant la roda de premsa aquest dilluns al migdia a Palau, posterior al Consell Executiu. Budó ha insistit en demanar que s’arxivi la sentència contra Torra tot i afegir que ja sap “com funciona la justícia espanyola”. La consellera ha refermat el “compromís” del Govern per exercir l’autodeterminació “en el moment adequat”.

El Govern creu que hi pot haver “algun canvi” en la classificació dels presos després de la sentència del TJUE

Publicitat

Budó creu que hi pot haver “algun canvi” en la classificació dels “presos polítics” després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). La consellera de Presidència ha recordat que les juntes de tractament penitenciari han emès ja un informe, i que ara s’està a l’espera de la resolució de la secretaria de mesures penals. Budó espera aquest pronunciament per poder fer més valoracions, tot i que ha destacat que la sentència del TJUE -que demana l’alliberament “immediat” d’Oriol Junqueras- pot provocar conseqüències. En una entrevista a l’ACN, Jordi Turull va instar el Govern a moure’s per atorgar el tercer grau als dirigents independentistes empresonats.

Et pot interessar  El TS inadmet el recurs de Torra contra la pena per no despenjar la segona pancarta pels polítics presos
Publicitat

Opinió

Minut a Minut