Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Govern ja té preparada la següent fase de desconfinament però ha d’esperar que el Gobierno aprovi la sortida dels nens

|

- Publicitat -

Protecció Civil de la Generalitat està elaborant informes sobre “tots els escenaris possibles” per tal de poder aplicar de manera ordenada les properes fases del desconfinament a Catalunya. “Ens plantegem definir prèviament les situacions perquè quan es premi el botó tinguem escrit què s’ha de fer i què no”, han exposat fonts del Departament d’Interior. Però aquests documents no es faran públics per no “generar incertesa” ja que “el que es té avui pensat potser demà canvia”. Per això el Govern esperarà que es consolidi la sortida dels nens per plantejar públicament quina creu que hauria de ser la següent fase de desconfinament que acabarà decidint el govern espanyol.

Els documents elaborats per Protecció Civil parteixen d’hipòtesis i possibles escenaris que en la majoria dels casos dependran de les decisions del govern espanyol, però que permeten tenir un full de ruta al Govern davant les properes fases de desconfinament. Els documents s’elaboren a quinze dies vista. Es treballa tenint en compte que alguns plans es podran aplicar completament, altres de manera parcial i altres no es podran aplicar.

Publicitat

L’objectiu és “que l’impacte de les decisions sigui mínim i la recuperació sigui el més natural i normal possible”, indiquen les mateixes fonts. Aquest treball també inclou una “monitorització” de les mesures que duen a terme altres països i territoris per conèixer l’impacte positiu o negatiu de les mesures preses.

La situació serà gradual però aquesta gradualitat no s’ha d’avançar com es preveu que sigui. Per això le smateixes fonts consideren que no és moment per avançar en quin moment del desconfinament es plantejarà que els esportistes, la gent gran o els aturats puguin sortir de casa seva. Tampoc sobre quan s’obrirà el Camp Nou, de quina manera ho faran els comerços i restaurants, si a l’estiu es podrà anar a les platges o com s’han de planificar les festes majors.

Et pot interessar  El Govern demana explicacions a un Centre Català d'Argentina per no atendre una víctima d'abusos sexuals

Una de les qüestions que “preocupa” a Protecció Civil és “la fatiga del confinament” en el sentit d’avançar-se a “quines noves situacions de vulnerabilitat deixarà aquesta emergència”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut