Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Govern intenta seduir els comuns per tirar endavant els Pressupostos

|

- Publicitat -

El Govern i els comuns van reprendre dijous els contactes que havien aparcat per negociar els Pressupostos de la Generalitat 2020, han explicat a Europa Press fonts coneixedores de la trobada.

Les mateixes fonts assenyalen que va ser “una trobada breu” després de l’aturada de les negociacions per les diferències polítiques entre els membres de el Govern i els comuns, i per la campanya electoral.

Publicitat

En aquesta trobada es van recordar algunes de les demandes que els comuns porten posant sobre la taula des de la negociació dels pressupostos de 2019, que no van prosperar.

Entre elles, la de reduir les taxes universitàries i modificar impostos per fer-los més progressius –especialment l’IRPF i l’impost de Successions i donacions–.

Aquest divendres, el vicepresident i conseller d’Economia de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat que el Govern inclourà una rebaixa d’un 30% de les taxes universitàries en els pressupostos de 2020, que preveu que el Parlament aprovi en “els pròxims mesos”.

Malgrat que aquesta mesura es considera un avanç, en la trobada es van transmetre més línies vermelles necessàries per arribar a un acord, encara que ambdues parts van coincidir en la necessitat de seguir amb les negociacions per arribar a una entesa.

Et pot interessar  Colau confirma l’esmena xantatge a la totalitat dels pressupostos per forçar entrar al govern de Barcelona
Publicitat

Opinió

Minut a Minut