Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

El Govern exigeix l’alliberament dels presos polítics

Aprofita la resolució de l’ONU per demanar a l’executiu de Sánchez que els alliberi “immediatament”

Redacció 29/05/2019

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha exigit a l’Estat l'”alliberament immediat” dels polítics presos a l’espera de la resolució que presentarà la tarda d’aquest dimecres el Grup de Treball sobre la Detenció Arbitrària de les Nacions Unides, que depèn de la seva oficina de Drets Humans.

En la sessió de control al Parlament, el Govern ha fet referència al dictamen d’aquest grup de treball, que demanarà l’alliberament immediat del líder d’ERC i vicepresident legítim, Oriol Junqueras; del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i de l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez, així com que se’ls indemnitzi.

“La resposta es troba en mans de l’Estat. La democràcia espanyola pateix severs atacs de grans organismes internacionals”, ha sostingut el president de la Generalitat, que ha fet una crida a Europa, i sobretot a Espanya, a adonar-se que els catalans voten reiteradament en favor, al seu parer, del dret d’autodeterminació.

“Escolta Europa, hi ha un poble que vota i reitera que vol ser un poble lliure”, ha subratllat Torra, que ha instat també les institucions europees a permetre que el president legítim de la Generalitat Carles Puigdemont i el vicepresident legítim del Govern i líder d’ERC, Oriol Junqueras, siguin eurodiputats.