Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Gobierno es justifica davant l’opinió pública espanyola per l’encaixada de mans entre Junqueras i Sánchez

|

- Publicitat -

El Gobierno emmarca dins de la “pura cortesia parlamentària” la salutació i breu intercanvi de paraules que han mantingut aquest dimarts Pedro Sánchez i Oriol Junqueras, durant la sessió constitutiva del Congrés dels Diputats.

En l’hemicicle del Congreso, Junqueras s’ha creuat en un parell d’ocasions amb Sánchez, atès que els diputats havien d’aixecar-se del escó per votar la composició de la Mesa de la Cambra en una urna col·locada a la tribuna d’oradors.

Publicitat

En un primer moment, i a iniciativa de Junqueras, s’han saludat, mentre que la segona vegada que el diputat pres ha passat per davant de l’escó ocupat per Sánchez el cap de l’Executiu que li ha preguntat “com estàs?”. Junqueras ha contestat, segons fonts presencials: “Hem de parlar”.

El PP ha difós un vídeo on es veu com Sánchez respon a Junqueras. Els ‘populars’ atribueixen a Sánchez haver contestat amb un “no et preocupis”, però el vídeo no permet llegir els llavis al president amb aquesta claredat.

Fonts de Moncloa confirmen que Sánchez sí ha pronunciat aquest “no et preocupis”, però no com a resposta a una invitació a parlar per part de Junqueras, sinó al fet que s’excusés per no donar-li la mà per si això podia incomodar el president.

Altres fonts socialistes pròximes al president assenyalen que Sánchez està disposat a parlar amb Junqueras, però “sempre dins de la Constitució i la llei”.

En qualsevol cas, les fonts de La Moncloa no li donen més importància a aquest episodi, que s’emmarquen en la “pura cortesia parlamentària”. Durant la sessió constitutiva, també s’ha vist a Junqueras conversant amb els ministres d’Exteriors, Josep Borrell; Justícia, Dolors Delgado; Educació, Isabel Celaá, o Ocupació, Magdalena Valerio.

Et pot interessar  El TC desestima el recurs de Junqueras contra la decisió d'excloure'l de les eleccions generals del 2019

Alguna d’aquestes converses, relaten testimonis presencials, van ser simplement xerrades informals de tipus personal sobre la manera en què Junqueras passa el temps a la presó, sense entrar en qüestions polítiques.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut