Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El Gobierno diu que és la Generalitat la que ha de dir si està “en condicions” de celebrar la taula de diàleg

|

- Publicitat -

La portaveu de l’Executiu, María Jesús Montero, ha reiterat aquest dimarts la seva disponibilitat a convocar la taula de diàleg amb Catalunya i, fins i tot, “obrir forat” en aquest període tot i que l’agenda del president del Gobierno, Pedro Sánchez, és “nodrida”. Això sí, ha dit que és el Govern que presideix Quim Torra què ha de dir si està “en condicions” de poder celebrar-la i “si hi ha acord” entre els seus “diferents components”.

Així s’ha pronunciat en ser preguntada si hi ha espai per a la reunió o quedarà per a després de l’estiu la celebració de la taula de diàleg, després que estigui prevista aviat la compareixença al Congreso el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, per informar de l’acord aconseguit en Europa sobre el fons de recuperació i, a més, que estigui prevista convocar abans que acabi el mes una Conferència de Presidents autonòmics.

Publicitat

En la roda de premsa posterior a Consell de Ministres, Montero ha indicat que l’agenda del cap de l’Executiu “sempre” és “bastant nodrida” però ha assenyalat que el Gobierno ha manifestat la seva “voluntat” per poder convocar i celebrar aquesta reunió de la taula de diàleg.

El dit a la llaga

“Per tant, a qui li correspon decidir és al Govern, justament, si està en condicions de poder celebrar aquesta taula de diàleg i si hi ha acord entre els diferents components de la Generalitat perquè es pugui sol·licitar i es pugui celebrar, insisteixo des de la disponibilitat que el Gobierno sempre ha mantingut”, ha manifestat.

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut