Dimecres, 14 d'abril de 2021 - Edició 993
La República

El Gobierno del PSOE fica la pota i contradiu la GC i el PP sobre l’1-O

Sorpresa des de Madrid sobre la instrucció del Procés. El ministeri d’Hisenda del PSOE ha presentat un informe al Jutjat número 13 de Barcelona que contradiu tant el PP com […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 24/11/2018
María Jesús Montero, ministre d'Hisenda

Sorpresa des de Madrid sobre la instrucció del Procés. El ministeri d’Hisenda del PSOE ha presentat un informe al Jutjat número 13 de Barcelona que contradiu tant el PP com a la Guardia Civil.

Per una banda, assegura que sí que hi va haver malversació de fons públics, un delicte que el ministre de l’anterior mandat del PP a Hisenda, Cristobal Montoro va negar categòricament i, per l’altra, rebaixa de manera colossal la xifra que va calcular la Guardia Civil, de 3 milions d’euros.

Ara, el ministeri, de la mà del PSOE, rebaixat substancialment els diners que s’hi hauria gastat el Govern en l’organització del referèndum de l’1 d’octubre i assegura que no arribaria als 200.000 euros.

En què es van gastar els diners?

Hisenda assegura que la majoria del malbaratament són les despeses dels observadors internacionals que va pagar el Diplocat i, fins i tot, especifica que no es van gastar els 600.000 euros previstos en publicitat també contradiu la policia espanyola quan assegura que no es van dedicar diners a unes obres al CTTI o els enviaments de les cartes interceptades a Unipost.