Divendres, 5 de març de 2021 - Edició 953
La República

El conseller Sàmper persegueix mossos independentistes per una foto

La policia catalana obrirà una investigació per uns fets que no ho mereixen i que intimiden als agents independentistes

Redacció
Redacció 09/10/2020

Expliquem la cronologia dels fets per entendre aquesta decisió aberrant dels Mossos d’Esquadra:

Aquest matí, amb motiu de la visita del rei Borbó a Catalunya, un ninot de Felipe VI ha aparegut penjat a l’estructura d’un radar de carretera a la C-65 a Cassà de la Selva. Els Mossos l’han retirat.

A mig matí ha començat a córrer pes les xarxes socials la fotografia que encapçala aquest article. Resulta ser el mateix ninot retirat per la policia catalana recolzat a una columna d’un pàrquing amb dos cotxes dels Mossos de fons.

A la tarda, la periodista experta en successos Neus Sala ha explicat al ‘Tot es mou’ de TV3 que segons li han explicat des de premsa Mossos, que no tenien constància de la fotografia, s’iniciaria una investigació per aclarir els fets, ja que “el titella de Felip VI hauria d’estar guardat al magatzem”.

Qui sap si els agents han fet la foto abans de guardar-lo. Qui saps si l’ha fet un agent de Mossos o no. Qui sap si l’objectiu era tenir retratat el material decomissat. En cap cas, aquesta foto, mereix cap investigació i només s’entén en un pla del cos per a intimidar aquells agents de la policia catalana independentistes. Una cosa és complir ordres i una altra engegar una investigació interna per un ninot. Conseller Miquel Sàmper, no cal cal investigació. Ras i curt.