Dimarts, 16 d'agost de 2022 - Edició 1482
La República

Després de les mobilitzacions i vagues, Vueling pacta apujar el sou dels tripulants de cabina

El sindicat assegura que l’acord no inclou un augment salarial concret pel 2022 i descarta anar a la vaga

Redacció 05/08/2022

Després d’un seguit de mobilitzacions i vagues durant en plena temporada d’estiu, Vueling pacta amb CCOO apujar un 6,5% el sou dels tripulants de cabina del 2021. D’aquesta manera es podrà equiparar a l’actual increment del preus.

Aquesta és la conclusió extreta de la reunió al Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA) on l’empresa i el sindicat han acordat l’equitat amb la resta de col·lectius i el pagament dels endarreriments de l’any 2022, segons ha informat CCOO en un comunicat. El pacte no implica cap augment salarial concret per a l’any 2022. No s’ha donat a conèixer la posició del sindicat Stavla, que és majoritari entre els tripulants de cabina de l’empresa.

L’acord arriba tres dies després de la mobilització de 300 empleats a les oficines centrals de Vueling, al Prat de Llobregat. En aquesta protesta, els sindicats van assegurar que si la negociació no donava fruits i no s’acabava amb la discriminació que pateixen els tripulants de cabina, es veurien abocats a una vaga.

En les reunions, l’empresa havia traslladat als treballadors que tinguessin en compte que etan expectants a l’evolució de l’economia, davant l’augment del preu del combustible, la inflació i els avisos d’una recessió.