Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Cuevillas sobre l’escàndol del Tribunal de Comptes: “justícia cega o cegada per estar cara al sol?”

El ponent que ha apujat la pena a Mas pel 9-N va revocar la de Botella per vendre pisos protegits

Redacció 26/07/2019
L'advocat Jaume Alonso Cuevillas / ACN

Aquestmigdia, el Tribunal de Comptes ha confirmat les condemnes a Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau, Francesc Homs i sis persones més per l’organització del procés participatiu del 9-N. El tribunal, però, afegeix altres partides de despeses que suposen un lleuger augment de les multes, que arriben fins als 4.988.620,11 euros pels quals ha de respondre Mas solidàriament. Estima així el recurs d’apel·lació de la fiscalia, Societat Civil Catalana i Advocats Catalans per la Constitució, i rebutja, en canvi, el que havien plantejat els denunciats. Els altres condemnats són Lluís Bertran, Josefina Valls, Jaume Domingo, Ignasi Genovès, Jordi Vilajoana i Teresa Prohias.

Resulta, però, tal com explica ElNacional, que el ponent de la sentència ha estat José Manuel Suárez Robledano, el mateix que, junt amb la consellera d’aquest òrgan -i exministra del PP- Margarita Mariscal de Gante van acordar revocar la condemna a l’exalcaldessa de Madrid Ana Botella per la venda de 18 promocions d’habitatges protegits a un fons voltor.

Suárez Robledano forma part del Tribunal de Comptes a proposta del PP des del 2012 i és el president de la Secció d’Enjudiciament a més de membre de la Comissió de Govern del Tribunal.

Jaume Alonso-Cuevillas, arrel d’aquesta notícia s’ha preguntat “justícia cega o cegada per estar cara al sol?”.