Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Cuevillas registra unes preguntes al Congreso dirigides a Sánchez que el deixen de volta i mitja

L’advocat avisa: “A veure si al final aprendrem una mica de dret processal”

Gerard Sesé 16/07/2019

Jaume Alonso-Cuevillas, advocat dels exiliats i ara també diputat al Congreso per Junts per Catalunya ha registrat una nova tongada de preguntes dirigides al president de l’Estat espanyol, Pedro Sánchez. Les qüestions fan referència a les declaracions que va fer el socialista a RTV1 parlant sobre la imatge d’Espanya a Europa, les decisions de la justícia europea i sobre el discurs que fan els independentistes.

L’advocat l’enganxa per totes bandes i el deixa de volta i mitja. Primer de tot, quasi en to de burla, li pregunta a quin tribunal fa referència Sánchez, ja que s’equivoca i diu “Tribunal Superior de justícia europeu” quan en realitat fa referència al “Tribunal de Justícia de la Unió Europea”.

Després li pregunta quines són les sentències que ell cita a l’entrevista que han afectat al procés català. Li demana “en què es basa per afirmar que el poder judicial espanyol ha donat una imatge exemplar a Europa i el món?”.

L’estocada final arriba quan li etziba: “Considera que les recents resolucions del Grup Treball sobre la Detenció Arbitrària del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides, així com les resolucions dictades pels Tribunals Belgues i Alemanys denegant totalment o parcial l’execució de les ordres europees de detenció emeses pel Tribunal Suprem contra els líders independentistes són un reflex d’aquesta imatge exemplar?”

Serà divertit esperar-ne les respostes.