Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Cs vol que el Parlament acusi el Govern de fomentar “la revolta” i rebutgi les lleis de desconnexió

La formació aposta perquè la cambra lamenti que l'executiu català "continuï les actuacions impulsades pels processats per l'1-O"

|

- Publicitat -

Cs portarà al proper ple una moció que pretén que el Parlament acusi el Govern d’estar “constantment cridant a la revolta” per aconseguir la “secessió unilateral de Catalunya”. En concret, s’apunta que el Govern “continua les actuacions impulsades pels polítics processats per l’1-O”, quan qualifica l’estat espanyol i el judici de l’1-O d'”antidemocràtic” i faci demandes a la ciutadania de provocar “disturbis públics”, “insults”, “amenaces” o “assenyalaments”. En un altre punt la moció també vol que la cambra rebutgi el contingut de la Llei del referèndum i de la transitorietat jurídica i fundacional de la república catalana.

El text apunta que les lleis van ser concebudes pels polítics processats per donar cobertura jurídica per “fracturar l’ordre constitucional”, per haver-se elaborat al “marge dels procediments democràtics” i per basar-se en principis “incompatibles amb l’estat de dret”.
En aquest sentit, el text de la moció aposta per emplaçar els partits polítics independentistes a defensar els seus posicionaments “dins l’ordenament jurídic” amb “respecte a les normes democràtiques” i a “promoure una actitud democràtica entre la ciutadania”. Així mateix, també es censura que el Govern “vulgui aconseguir la impunitat dels polítics presos mitjançant les desqualificacions a l’estat i al poder judicial”.

Publicitat

Finalment, la moció declara que tots els ciutadans són “iguals” davant la llei i que el poder judicial té l’obligació d’investigar, qualificar i jutjar tots els indicis de delicte dels que tingui coneixement. També es lamenta que l’estratègia separatista hagi portat a la “fractura social”, la “degradació de les institucions” i la “fugida de més de 5.000 empreses”.

Et pot interessar  Ciudadanos, camí del seu propi "Ulster"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut