Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Cs vol que el Parlament acusi el Govern de fomentar “la revolta” i rebutgi les lleis de desconnexió

Cs portarà al proper ple una moció que pretén que el Parlament acusi el Govern d’estar “constantment cridant a la revolta” per aconseguir la “secessió unilateral de Catalunya”. En concret, […]

Avatar
Agències 30/01/2019
El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, d'esquena en un primer pla, amb els líders de Ciutadans, Inés Arrimadas i Carlos Carrizosa, al fons assenyalant-lo

Cs portarà al proper ple una moció que pretén que el Parlament acusi el Govern d’estar “constantment cridant a la revolta” per aconseguir la “secessió unilateral de Catalunya”. En concret, s’apunta que el Govern “continua les actuacions impulsades pels polítics processats per l’1-O”, quan qualifica l’estat espanyol i el judici de l’1-O d'”antidemocràtic” i faci demandes a la ciutadania de provocar “disturbis públics”, “insults”, “amenaces” o “assenyalaments”. En un altre punt la moció també vol que la cambra rebutgi el contingut de la Llei del referèndum i de la transitorietat jurídica i fundacional de la república catalana.

El text apunta que les lleis van ser concebudes pels polítics processats per donar cobertura jurídica per “fracturar l’ordre constitucional”, per haver-se elaborat al “marge dels procediments democràtics” i per basar-se en principis “incompatibles amb l’estat de dret”.
En aquest sentit, el text de la moció aposta per emplaçar els partits polítics independentistes a defensar els seus posicionaments “dins l’ordenament jurídic” amb “respecte a les normes democràtiques” i a “promoure una actitud democràtica entre la ciutadania”. Així mateix, també es censura que el Govern “vulgui aconseguir la impunitat dels polítics presos mitjançant les desqualificacions a l’estat i al poder judicial”.

Finalment, la moció declara que tots els ciutadans són “iguals” davant la llei i que el poder judicial té l’obligació d’investigar, qualificar i jutjar tots els indicis de delicte dels que tingui coneixement. També es lamenta que l’estratègia separatista hagi portat a la “fractura social”, la “degradació de les institucions” i la “fugida de més de 5.000 empreses”.