Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Cs demana al secretari general del Parlament que executi la inhabilitació de Torra i li retiri l’acta de diputat

|

- Publicitat -

Cs ha enviat una carta al secretari general del Parlament, Xavier Muro, demanant-li que compleixi l’acord de la Junta Electoral Provincial de Barcelona i de la Junta Electoral Central (JEC) sobre la inhabilitació del president de la Generalitat. El text, registrat aquest dilluns, li reclama que executi aquesta inhabilitació i reitiri l’escó de diputat al president. En cas de no fer-ho, el partit taronja vol que Muro n’expliqui els motius i els remeti qualsevol escrit o informe que hagin remès a la Mesa de la cambra o al seu president, Roger Torrent.

Cs pregunta per què no s’ha “donat compliment encara a les resolucions de l’administració electoral competent que constaten la vacant com a diputat” de Torra i critica que no s’hagi publicat aquesta decisió al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC). El grup que lideren Carlos Carrizosa i Lorena Roldán, a més, sosté que la pèrdua de l’escó de Torra és “conseqüència automàtica” de la sentència que l’inhabilita i que comporta també que no pugui seguir com a president de la Generalitat.

Publicitat

La Mesa del Parlament va decidir la setmana passada amb l’aval de JxCat, ERC i el PSC-Units no admetre la retirada de l’acta de diputat a Torra fins que el Tribunal Suprem resolgui el recurs que pugui presentar. Tot plegat deriva de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que el va condemnar per desobediència per no haver retirat del balcó de la Generalitat la pancarta amb un llaç groc i el lema ‘Llibertat presos polítics i exiliats’ en període electoral.

Et pot interessar  El cartell de Cs pel 12-M està fet amb intel·ligència artificial i demana "detenir" Puigdemont i Sánchez
Publicitat

Opinió

Minut a Minut