Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

Creen un grup de voluntaris per controlar els infiltrats violents el 21-D

Es fan dir 'Escuts per la República' i asseguren que ja compten amb 100 voluntaris

|

- Publicitat -

Malgrat el tarannà pacífic i democràtic dels independentistes, el 21-D serà un dia on es viuran tensions al carrer. Inevitablement, la provocació del Gobierno i l’enviament, un altre cop, de forces d’ocupació espanyoles a Catalunya són el caldo de cultiu perquè saltin espurnes.

Publicitat

Sota aquesta premissa s’ha creat Escuts per la República, una iniciativa “per fer front a la violència en manifestacions no-violentes, per aïllar atacs i per ajudar a controlar situacions que puguin suposar un perill”.

Segons han fet públic a les xarxes, darrere aquest grup hi ha un gran nombre de voluntaris compromesos i una de les seves tasques serà “estar atents a possibles aldarulls, sobretot els de falsa bandera, per intentar sufocar-los o extingir” en referència als infiltrats que busquen provocar violència per a justificar càrregues policials.

El modus operandi

Els voluntaris d’Escuts per la República es col·locaran a primera línia, uniformats i fent de mur de contenció entre les forces d’ocupació espanyoles i els manifestants “tant per mantenir contacte directe amb els cossos policials com per vetllar per la seguretat” dels concentrats.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió