Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Creen un grup de voluntaris per controlar els infiltrats violents el 21-D

Malgrat el tarannà pacífic i democràtic dels independentistes, el 21-D serà un dia on es viuran tensions al carrer. Inevitablement, la provocació del Gobierno i l’enviament, un altre cop, de […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 17/12/2018
Escuts per la República

Malgrat el tarannà pacífic i democràtic dels independentistes, el 21-D serà un dia on es viuran tensions al carrer. Inevitablement, la provocació del Gobierno i l’enviament, un altre cop, de forces d’ocupació espanyoles a Catalunya són el caldo de cultiu perquè saltin espurnes.

Sota aquesta premissa s’ha creat Escuts per la República, una iniciativa “per fer front a la violència en manifestacions no-violentes, per aïllar atacs i per ajudar a controlar situacions que puguin suposar un perill”.

Segons han fet públic a les xarxes, darrere aquest grup hi ha un gran nombre de voluntaris compromesos i una de les seves tasques serà “estar atents a possibles aldarulls, sobretot els de falsa bandera, per intentar sufocar-los o extingir” en referència als infiltrats que busquen provocar violència per a justificar càrregues policials.

El modus operandi

Els voluntaris d’Escuts per la República es col·locaran a primera línia, uniformats i fent de mur de contenció entre les forces d’ocupació espanyoles i els manifestants “tant per mantenir contacte directe amb els cossos policials com per vetllar per la seguretat” dels concentrats.