Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Comuns i PSC segueixen flirtejant amb Aragonès per aprovar els pressupostos

|

- Publicitat -

El PSC: constitució i diàleg

El PSC està disposat a negociar els pressupostos del 2020 però emplaça el Govern a iniciar “un camí constructiu i des del diàleg” i a revertir les retallades. La diputada Alícia Romero s’ha reunit aquest dimecres al Departament d’Economia per conèixer les xifres dels comptes que prepara el vicepresident Aragonès i, tot i lamentar que “no hi ha gaire concreció”, ha celebrat que el deixin obert per poder entrar a la negociació. Amb tot, ha recordat a l’executiu de Torra que és ell qui té “una oportunitat per obrir la via i que s’aprovin els pressupostos”, per començar, deixant de banda l’actitud de “confrontació” a l’Estat.

Publicitat

Els comuns: acabar amb les retallades

Els comuns i la Conselleria d’Economia del Govern s’han emplaçat a continuar negociant els Pressupostos de la Generalitat 2020 després de la reunió que han mantingut també avui per fer la primera presa de contacte sobre els comptes i els comuns han deixat clar que el seu objectiu és “acabar amb l’etapa de retallades” dels últims anys.

“Volem ser el dic de contenció de les retallades”, han subratllat fonts dels comuns a Europa Press després d’una reunió en la qual han participat el secretari general de Vicepresidència i Economia, Albert Castellanos, la secretària general de Presidència, Meritxell Masó, i la secretària d’Economia, Natalia Mas, per part del Govern i el diputat David Cid per part dels comuns.

Els comuns han posat sobre la taula les seves prioritats, entre les quals hi ha posar fi a les desigualtats, defensar els drets de les dones i abordar l’emergència climàtica: “Esperem que els Pressupostos serveixin per tancar l’etapa de retallades”, han incidit.

Et pot interessar  Aragonès supera Puigdemont segons una enquesta de líder més ben valorats, però té per davant Asens i Albiach

Torra prefereix la CUP

El president de la Generalitat, Quim Torra, va defensar a principis d’agost que el Govern pugui aprovar els Pressupostos catalans de 2020 amb el suport de la CUP: “És el nostre compromís i la nostra responsabilitat”. Ho va dir en un tuit després que la CUP s’obrís a negociar els comptes, tot i que va avisar que per fer-ho el Govern ha de fer un “gir de 180 graus” en les seves polítiques socials.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut