Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Ciudadanos s’afanya a denunciar el Govern i la cúpula de l’ICF per avalar les fiances del Tribunal de Cuentas

|

- Publicitat -
Ciudadanos ha denunciat el Govern i la cúpula de l’Institut Català de Finances (ICF) a la Fiscalia de Sánchez per haver avalat la fiança de gairebé 5,4 milions d’euros que el Tribunal de Cuentas reclama per l’acció exterior de la Generalitat entre el 2011 i el 2017. Per una banda, el partit exposa que l’executiu català ha estat el “cooperador necessari” del que considera una “il·legalitat”, en haver promulgat un decret llei per crear el Fons Complementari de Riscos. Pel que fa a la Junta de Govern de l’ICF, assegura que ha comès un acte de prevaricació i malversació “contra les arques públiques”. Carlos Carrizosa, ha defensat que els membres que van votar en contra “s’estalviaran les conseqüències penals” i implícitament s’ha dirigit de manera acusatòria a aquells que van votar a favor.

En el mateix sentit, ha criticat que la cúpula de l’ICF s’hagi basat en el decret llei del Govern que estableix la creació del Fons de Riscos Complementaris amb 10 milions d’euros, el qual encara està pendent del dictamen del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) sobre si s’ajusta a la Constitució i l’Estatut. De fet, Cs i PP van portar conjuntament al CGE el fons del Govern perquè el consideren inconstitucional.

El president del partit taronja a Catalunya ha reclamat al govern espanyol i al PSC que “prenguin les mesures pertinents per evitar que aquests fets se segueixin cometent”. Aquesta denúncia esdevé una altra evidència de l’ús partidista dels mecanismes de l’Estat en contra del Govern. Denota també una estratègia política que rebutja el diàleg amb el Govern per integrar part de les reivindicacions del seu programa en les accions de govern de Catalunya.

Et pot interessar  Ciudadanos, camí del seu propi "Ulster"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut