Dissabte, 28 de Març de 2020 - Edició 611
La República

Calvet carrega contra una “discriminació estructural” de l’Estat amb Catalunya

Recorda que l’executiu espanyol ha recorregut totes les lleis del Parlament que creaven nous ingressos fiscals.

Avatar
Agències 08/08/2019
Pla mitjà del conseller de Territori, Damià Calvet, en una atenció als mitjans davant del Tribunal Suprem abans de la declaració de Josep Rull, el 20 de febrer de 2019 (horitzontal)

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha carregat aquest dijous contra una “discriminació estructural” de l’Estat amb Catalunya que, al seu parer, incideix de forma negativa sobre les finances de la Generalitat.

En un fil de Twitter recollit per Europa Press, Calvet ha lamentat que una sèrie de causes perjudiquen les finances del Govern i que van més enllà que els pressupostos generals de 2019 no prosperessin: “Patim una disfunció conjuntural, sinó una discriminació estructural” .

Després d’acusar el Gobierno de no voler transferir aquest 2019 cap aportació a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), com la part proporcional del seu pressupost prorrogat, ha criticat que l’executiu hagi recorregut totes les lleis del Parlament que creaven nous ingressos fiscals.

També atribueix al “problema estructural” les retallades de la despesa pública que van fer l’expresident Artur Mas i l’exconseller Andreu Mas-Colell.

“Malgrat que alguns les van voler vestir com malvats retallades ideològiques, el problema era el mateix”, ha dit el conseller, que ha demanat al president en funcions, el socialista Pedro Sánchez, a seure a negociar per tirar endavant la seva investidura.

Relacionats