Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Calvet carrega contra una “discriminació estructural” de l’Estat amb Catalunya

|

- Publicitat -

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha carregat aquest dijous contra una “discriminació estructural” de l’Estat amb Catalunya que, al seu parer, incideix de forma negativa sobre les finances de la Generalitat.

En un fil de Twitter recollit per Europa Press, Calvet ha lamentat que una sèrie de causes perjudiquen les finances del Govern i que van més enllà que els pressupostos generals de 2019 no prosperessin: “Patim una disfunció conjuntural, sinó una discriminació estructural” .

Publicitat

Després d’acusar el Gobierno de no voler transferir aquest 2019 cap aportació a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), com la part proporcional del seu pressupost prorrogat, ha criticat que l’executiu hagi recorregut totes les lleis del Parlament que creaven nous ingressos fiscals.

També atribueix al “problema estructural” les retallades de la despesa pública que van fer l’expresident Artur Mas i l’exconseller Andreu Mas-Colell.

“Malgrat que alguns les van voler vestir com malvats retallades ideològiques, el problema era el mateix”, ha dit el conseller, que ha demanat al president en funcions, el socialista Pedro Sánchez, a seure a negociar per tirar endavant la seva investidura.

Et pot interessar  Sánchez accepta modificar la llei d'amnistia per donar "més garanties" a Puigdemont
Publicitat

Opinió

Minut a Minut