Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Buch fitxa el mosso perseguit per l’Estat per haver fet de guardaespatlles de Puigdemont a Bèlgica

Haurà d'assessorar el conseller en la implantació i el disseny de sistemes de seguretat corporatius

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha nomenat com a assessor en matèria de sistemes de seguretat al mosso d’Esquadra Lluís Escolà, que va ser a Bèlgica amb el president Carles Puigdemont protegint-lo exercint de guardaespatlles i que després va ser expedientar.

Segons consta el Diari Oficial de la Generalitat (Dogc), en la resolució, del 25 de juliol, Buch nomena aquest agent com a personal eventual del departament d’Interior, que haurà d’assessorar el conseller en la implantació i el disseny de sistemes de seguretat corporatius i en matèria de prospectiva i explotació d’informació per a la presa de decisions.

Publicitat

 

També haurà de dur a terme altres funcions com definir estratègies corporatives de seguretat, assessorar en matèria de cooperació multilateral i de coordinació institucional en sistemes de seguretat i sobre els sistemes de seguretat corporatius d’altres països i institucions internacionals.

Escolà va estar amb Puigdemont a Brussel·les quan va marxar després de la proclamació de la independència el 27 d’octubre de 2017, realitzant tasques de seguretat.

Al febrer, la direcció dels Mossos d’Esquadra, sota el 155, va obrir expedient i va retirar del servei d’escorta el sergent, que va estar amb Puigdemont uns tres mesos de manera altruista en el seu temps de vacances.

Fonts de la Conselleria d’Interior consultades per Europa Press han explicat que Escolà segueix formant part del cos dels Mossos d’Esquadra, que el seu expedient està tancat i que formarà part del personal eventual destinat a serveis especials.

Et pot interessar  Zapatero espera que Puigdemont torni "amb totes les garanties" fruit d'una aplicació "efectiva i ràpida" de l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut