Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Boye, Trias i Talegon: la solució d’urgència i provisional de JxCat per Europa

La JEC ha vetat Puigdemont, Comín i Ponsatí al límit del termini per a presentar les llistes

|

- Publicitat -

Solucions d’urgència davant l’emergència: JxCat ha proposat l’advocat Gonzalo Boye, l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias i la periodista Beatriz Talegón per a substituir de forma “provisional” els llocs de la candidatura europea que encapçalava l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí , després de la resolució de la Junta Electoral Central (JEC).

Ho ha anunciat en roda de premsa l’advocat de Puigdemont Jaume Alonso-Cuevillas, després que l’exclusió dels tres a la llista de JxCat hagi provocat diferències en la JEC, ja que el president de l’organisme, el vicepresident i dues vocals han signat un vot particular discrepant defensant que havia de prevaler el dret a presentar-se a les eleccions.

Publicitat

El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa (JxCat), ha carregat durament contra la resolució de la JEC, i ha anunciat que combatran jurídica i políticament impugnant el seu contingut al Tribunal Suprem, al Tribunal Constitucional i finalment al Tribunal de justícia europeu de Luxemburg.

Estratègia maquiavèl·lica de la JEC

Els motius que ha donat la JEC són d’escàndol i cop a la democràcia. Però, a més, tant Costa com Alonso-Cuevillas han denunciat més irregularitats respecte a la resolució de la JEC. D’entrada: per una banda està signada “amb data d’ahir diumenge, tot i que havien dit que la reunió era avui” i, per l’altra se’ls donava fins a les 6 de la tarda per esmenar la llista perquè pogués ser proclamada “i la resolució ens ha arribat a les 6.42 minuts”. El text de la JEC ja recull una altra hora límit, les 8 del vespre, que és la pròrroga que han demanat des de JxCat.

Et pot interessar  El PSC se suma al PP i també estudia denunciar el Gover per les propostes sobre referèndum i finançament durant la precampanya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut