Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Boye fa callar els unionistes que asseguren que Puigdemont podria ser detingut tot i ser eurodiputat

El catedràtic en dret processal Alexandre Girbau queda desacreditat per l'advocat del president

|

- Publicitat -

L’advocat i doctor en dret, Alexandre Girbau, ha assegurat avui a Catalunya Ràdio que si Carles Puigdemont torna a Catalunya sent eurodiputat, podrà ser detingut perfectament. “La immunitat no el protegiria i, per tant, com que és considerat rebel per la justícia espanyola, podria ser detingut quan entrés a l’Estat per qualsevol ciutadà” ha advertit i, a més, ha descrit la proclamació del president com “d’electoralista”.

Cal tenir en compte que Alexandre Girbau ha fet declaracions de caràcter desacomplexadament unionista en anteriors intervencions. Va assegurar, per exemple, que els magistrats del Tribunal Suprem no vulnerarien mai drets fonamentals perquè “han crescut amb l’actual constitució espanyola” o també quan va assegurar que “la policia espanyola hauria d’haver intervingut el 6 o 7 de setembre i no l’1-O”.

Publicitat

Boye destrossa els seus arguments

L’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha desmentit categòricament tot el que ha dit Girbau. “Nosaltres no improvisem com aquest senyor” ha dit. Boye ha assegurat que tenen la situació “molt estudiada” i que a més, hi ha hagut “casos similars” que estableixen un precedent jurídic. A més, ha deixat caure que “la llei és clara i no s’ha d’interpretar, malgrat que la justícia espanyola ho faci”. “No tindríem les crispetes a punt” ha ironitzat per acabar la seva intervenció.

Et pot interessar  'Junts+ Puigdemont per Catalunya', el nom de la candidatura del president a l'exili pel 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut