Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Borrell qualifica de ”totalitarisme” el veto dels independentistes a Iceta pel Senat

També celebra la detenció de Josu Ternera i destaca la col·laboració entre policies europees per aconseguir-la

Agències 16/05/2019
Pla mitjà on es pot veure al ministre i candidat del PSOE al Parlament Europeu, Josep Borrell, amb el candidat del PSC, Javi López, a Lleida, el 16 de maig de 2019. (Horitzontal)

El ministre i candidat del PSOE al Parlament Europeu, Josep Borrell, ha qualificat de ”totalitarisme” el veto dels partits independentistes a Miquel Iceta per a la seva designació com a senador. Borrell ha comparat la sessió del Parlament d’aquest dijous amb les del 6, 7 i 8 de setembre de 2017 i ha remarcat la necessitat de denunciar una situació així, encara que ”es disfressi de votació parlamentària”.

També ha celebrat la detenció del membre d’ETA Josu Ternera als Alps francesos després de 17 anys escapat de la justícia. Borrell ha destacat l’operació policial entre la Guàrdia Civil i la policia francesa i l’ha posat com a exemple de bona col·laboració entre policies europees. En aquest sentit ha recordat que Ternera ha estat detingut per complir una pena de 8 anys de presó en una operació qualificada com ‘Infància Robada’ pels nens que van morir en l’atemptat en una caserna de la Guàrdia Civil a Saragossa perpetrat pel mateix detingut. A més, Borrell ha considerat que la detenció suma en la construcció d’Europa com un ”espai per sobre les fronteres”.