Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Borràs veu l’Estat creant un relat “fals” en les detencions dels CDR

La Portaveu de JxCat al Congrés diu que els vídeos de les entrades semblen “falques publicitàries” de la Guàrdia Civil

Agències 28/09/2019
Pla mitjà de Laura Borràs durant la seva intervenció en la inauguració del Mercat de les Lletres d'Igualada. Imatge del 28 de setembre del 2019. (Horitzontal)

La portaveu de Junts per Catalunya (JxCat) al Congrés, Laura Borràs, ha fet una crida a la “calma” davant del relat fals que intenta “quallar” sobre les detencions dels CDR. “Es vol equiparar el moviment cívic, pacífic i democràtic amb la violència”, ha lamentat. Borràs assenyala a alguns mitjans de comunicació, la decisió de l’Audiència Nacional d’empresonar-los i fins i tot els vídeos de la Guàrdia Civil “que semblaven més falques de publicitat, perquè només cal trucar a un domicili per entrar” d’intentar desestabilitzar l’independentisme. També a les acusacions d’alguns partits polítics. “Sabem que no som violents i amb contundència hem de refermar-nos contra el relat i un intent d’articular una realitat que és falsa”.

Borràs ha fet aquestes declaracions després d’Inaugurar el Mercat de les Lletres d’Igualada. Després que els independentistes detinguts per la Guàrdia Civil hagin entrat a la presó, la diputada ha subratllat que Catalunya té “persones de pau a la presó acusades de violència”. Per aquesta raó ha fet una crida a “no acceptar el relat” i seguir demostrant “que som cívics i democràtics”. “Només amb aquests mitjans aconseguirem el que volem aconseguir”, ha afegit.