Dissabte, 16 de gener de 2021 - Edició 905
La República

Borràs tira d’ironia sobre la proposta de Rufián de negociar els PGE “de govern a govern”

La diputada de JxCat recorda la inhabilitació de Torra i creu que “no seria normal treure avantatge” de la situació

Redacció
Redacció 17/11/2020
Gabriel Rufián (ERC) amb Laura Borràs (JxCat) al CCCB durant el debat de 'La Vanguardia', el 3 d'abril de 2019

Laura Borràs ha atribuït a un error de Gabriel Rufián la proposta del republicà de fer reunions bilaterals entre Govern i Estat per abordar els pressupostos espanyols i mesures per a autònoms. En roda de premsa al Congrés, la diputada i portaveu de Junts per Catalunya (JxCat) ha opinat que el seu homòleg d’ERC “s’equivoca pensant que la Generalitat es pot governar sense president”, i ha recordat que Quim Torra ha estat inhabilitat pel Tribunal Suprem. Per això ha considerat “obvi que ha d’haver estat un error” perquè “no seria normal que ningú intentés treure avantatge de la situació”. Borràs ha afegit que per negociar de govern a govern “cal president i president” i ha lamentat que ara a Catalunya no n’hi ha.

Reunions bilaterals amb un govern en funcions i passant del delicte de sedició

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha anunciat aquest dimarts que la seva formació ha registrat 320 esmenes parcials als pressupostos generals de l’Estat per al 2021. També ha demanat que les reivindicacions dels republicans es vehiculin a través de reunions bilaterals entre el govern espanyol i el govern de la Generalitat. “Estic convençut que el lehendakari Urkullu ha participat en les negociacions entre governs i considerem que hi ha d’haver una delegació per parlar de tot això”, ha afirmat.

En canvi, el portaveu d’ERC ha desvinculat la negociació dels pressupostos de la reforma del delicte de sedició. “No està vinculada una cosa amb l’altra”, ha assegurat.

Relacionats