Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Borràs retreu a ERC que no esmeni els pressupostos mentre existeixin presos polítics

|

- Publicitat -

La portaveu de JxCat al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, ha retret aquest dimecres a ERC el canvi d’actitud respecte als pressupostos generals del govern de Pedro Sánchez malgrat que segueixen existint presos polítics. A l’última intervenció del ple on ha defensat l’esmena a la totalitat de JxCat, Borràs ha recordat que al 2019 l’aleshores portaveu d’ERC Joan Tardà va defensava la devolució dels comptes de l’Estat pel seu “compromís permanent en defensa de la democràcia i les llibertats del nostre país”. “Aquesta és la transcripció literal del principal argument de l’esmena a la totalitat d’ERC al 2019”, ha dit.

Borràs també ha advertit aquest dimecres al govern espanyol que la seva formació no podrà donar suport als pressupostos generals de l’Estat mentre hi hagi presos polítics i exiliats. “No normalitzarem mai el que no és normal, així que no votarem uns pressupostos a canvi de partides pressupostàries mentre ens separi una criminalització política de la que no haurien de ser còmplices”, ha dit al debat de les esmenes a la totalitat del Congrés.

Publicitat

JxCat és una de les set formacions que ha presentat esmena a la totalitat a aquests pressupostos. Borràs ha advertit que el seu partit no sucumbirà al “xantatge” que fa el govern espanyol amb la pandèmia per obtenir suports “a canvi de res”.

“Si volen el nostre suport s’hauran d’esforçar més”, ha dit, perquè “la pandèmia ens obliga a ser més exigents i responsables que mai”.

La portaveu de JxCat ha anticipat les crítiques d’altres formacions i ha afirmat que la seva és una postura “responsable”. “Seriem irresponsables si no exigíssim sempre els recursos que necessita Catalunya, l’irresponsable seria fer-ho gratis, i no ho farem”.

Et pot interessar  Junts proposa que la comissió del 17-A investigui la responsabilitat de l'Estat i la relació del CNI amb l'imam

La seva esmena a la totalitat, és la resposta a un govern que “no esmena la seva actitud amb Catalunya”, un territori “que no rep els diners que mereix i per contra rep una repressió que no mereix”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut