Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Borràs respon Junqueras que no seria “hàbil” anar a eleccions sense tenir clar si l’independentisme en sortirà reforçat

|

- Publicitat -

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha replicat al líder d’ERC, Oriol Junqueras, que unes eleccions a Catalunya no tenen perquè ser una bona resposta a la sentència del Tribunal Suprem sense tenir clar si l’independentisme en sortirà reforçat. “No crec que sigui hàbil plantejar aquesta feblesa dins de nosaltres mateixos, que rebrem la sentència i que ens afectarà a tots per igual”, ha considerat en una entrevista al Diari Ara Borràs, que ha recordat que l’ambient de campanya podria no ajudar. En la mateixa línia, sobre la posició que ERC ha adoptat al Congrés pel que fa a la investidura de Pedro Sánchez, s’ha preguntat per què es busca “estabilitat” al govern espanyol i en canvi es busca “inestabilitat” al Govern català plantejant uns comicis “en aquest context”.

Borràs també ha emplaçat a ERC a pensar si el país “hi guanya o no” anant a eleccions, i que no pensin només en clau de partit. Així, ha demanat que siguin capaços de veure qui estan en el mateix equip i qui són els “adversaris”.

Publicitat

D’altra banda, sobre la investidura de Pedro Sánchez, Borràs ha assegurat que JxCat no ha dit fermament que ‘no’, sinó que la seva posició no pot canviar si el líder del PSOE no els crida ni a parlar. “Si Sánchez no s’ha mogut ni un centímetre, no hi ha marge”, ha lamentat Borràs, que creu que “sempre” s’ha de poder parlar. “Pot parlar de diàleg qui no ens crida a parlar?”, ha afegit. La portaveu de JxCat al Congrés ha manifestat que li costa de creure que ERC pugui plantejar-se la possibilitat de facilitar la investidura a Sánchez “a canvi de res”.

Et pot interessar  Aragonès assegura que la seva continuïtat com a president és la millor garantia per reforçar la taula de diàleg

Sobre l’opció de facilitar la investidura de Sánchez per evitar unes noves eleccions en què les dretes puguin sumar, Borràs s’ha preguntat “fins quan estiraran el xiclet de la por”. A més, no veu diferències sobre Catalunya entre el govern socialista i l’anterior, popular.

Tot i l’ambient preelectoral que Borràs percep a Madrid, no té “tan clar” que puguin repetir-se els comicis perquè “hi ha gent que pot perdre l’equilibri que ara té al Congrés”. També ha dit que Iglesias ha demostrat en les negociacions tenir més perfil d’home d’Estat que Sánchez, que ha ratllat la “supèrbia”.

Borràs també ha explicat que creu que la iniciativa de Tsunami Democràtic per a respondre a la sentència es traduirà en “accions cíviques, no violentes”.

En cas d’eleccions al Parlament, ha afirmat que la seva candidatura per a presidir la Generalitat no està sobre la taula.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut