Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Borràs critica la moció de Vox però també Sánchez: “Menys lliçons i més mirar-se al mirall”

|

- Publicitat -

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha titllat la moció de censura “d’espectacle vergonyós”, “pèrdua de temps” i “operació de màrqueting mal dissimulada”. Borràs ha dit que el ‘no’ de JxCat és “sense dubtes ni pal·liatius” perquè “al feixisme se’l combat” però ha remarcat que tampoc és un ‘sí’ al govern espanyol, que “ni progressa adequadament ni segurament farà història per res de bo”. En la seva intervenció al debat d’aquest dimecres a la tarda, Borràs ha dit a l’executiu de Pedro Sánchez que “doni menys lliçons i es miri més al mirall”. La portaveu de JxCat ha recordat els “presos polítics i represaliats” de l’independentisme. El líder de Vox, Santiago Abascal, ha respost: “Al colpisme, se’l tanca”.

“Mentre ens diuen colpistes i sediciosos i presenten propostes per il·legalitzar-nos, nosaltres responem amb més democràcia, més drets fonamentals i més llibertat d’expressió”, ha dit Borràs, que no ha fet ús del torn de rèplica perquè ha rebutjat dialogar amb la ultradreta. “No normalitzarem la seva presència aquí”, ha afirmat.

Publicitat

Borràs ha defensat el dret a l’autodeterminació i ha centrat part del seu discurs a denunciar les “penes de presó injustes” dels presos independentistes. La portaveu de JxCat ha citat l’absolució del major Josep Lluís Trapero per argumentar que el judici i la condemna del Tribunal Suprem “van ser polítics”.

La portaveu de JxCat ha opinat que Sánchez “pensa que amb Vox viu millor” però l’ha advertit que de l’embat de Vox “no poden sortir indemnes”. “L’esquerra on és?”, s’ha preguntat Borràs, que ha afirmat que el govern espanyol també “reprimeix” i no ha desjudicialitzat el conflicte amb Catalunya.

Et pot interessar  Aragonès alerta que sense un sistema singular "s'està tocant sostre" en la protecció social

“Siguin valents i acceptin negociar, no volem ser cap problema, no som cap crisi. Tenim la solució, exercim el dret a l’autodeterminació i amnistiïn els presos polítics”, ha dit. “No es conformin presentant-se com a mal menor, facin política i trobin solucions”, ha instat Borràs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut