Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Batussa a Cs: Una vintena de càrrecs i afiliats, en contra de la designació de Carrizosa

Diputats del partit ultranacionalista espanyol recorren al consell de garanties del partit: “hi ha manca de democràcia interna”

Avatar
Agències 28/08/2020
Pla mitjà de Carlos Carrizosa i Lorena Roldán amb el dit amunt en el ple del Parlament del 7 de febrer del 2020

La designació de Carlos Carrizosa com a candidat de Cs a les eleccions acabarà al consell de garanties del partit. Tal com ha avançat l”Ara’, quatre diputats al Parlament i una vintena de càrrecs institucionals d’ajuntaments i afiliats consideren una “manca de democràcia interna” que s’evitessin unes noves primàries.

Lorena Roldán va guanyar el procés d’ara fa un any, però serà Carrizosa qui encapçalarà la llista -per l’excepcionalitat del moment, segons la versió oficial. Els denunciants troben que s’han infringit els estatuts del partit. Signen el text els parlamentaris Sergio Sanz, Carmen de Rivera, María Valle i Antonio Espinosa, que ja van donar suport a la candidatura crítica de Francisco Igea a les primàries a la presidència de Cs.

El consell de garanties de Cs haurà de pronunciar-se sobre la qüestió. Formen part d’aquest organisme intern Jesús Galiano Gutiérrez, Marta Segura Garcia-Consuegra, Ismael Rastoll Aranda, Francisco Javier Copoví Carrión i Bosco Labrado Prieto.