Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Batet s’exalta perquè Nogueras diu “fatxa” a Pérez de los Cobos i ho fa retirar de l’acta

|

- Publicitat -

La presidenta de Congreso, Meritxell Batet, ha decidit retirar del Diari de Sessions de la Cambra bixa espanyola el qualificatiu de “feixista” amb el qual la diputada de JxCat, Miriam Nogueras, s’ha referit a l’excap de la Guàrdia Civil de Madrid, coronel Diego Pérez dels Cobos, encarregat en el seu dia del dispositiu policial desplegat a Catalunya amb motiu d’impedir el referèndum legítim de l’1 d’octubre de 2017.

Durant la seva intervenció en la proposició no de llei de Unidas Podemos per retirar totes les medalles a l’expolicia Antonio González Pacheco, àlies ‘Billy el Nen’. Nogueras ha defensat que en una democràcia “plena i sana” tota la “brosa” que suposa, segons la seva opinió, l’anomenada “policia patriòtica” hauria d’estar als jutjats “començant per feixista Pérez dels Cobos”.

Publicitat

La “bonyiga” de les clavegueres de l’Estat

En la seva intervenció, la dirigent del PDeCAT ha assegurat que tots els partits haurien d’estar demanant “destapar” tota la “bonyiga” de les “clavegueres de l’Estat” i retirant també les medalles a torturadors morts.

La diputada de la formació que lidera Carles Puigdemont ha reclamat a més llibertat pels “presos polítics” en referència als càrrecs públics condemnats al judici farsa del Tribunal Suprem espanyol.

Després de baixar de la tribuna, Batet ha preguntat a Nogueras si retiraria “l’insult” de “feixista” que ha dedicat a Pérez dels Cobos i, davant la negativa de la diputada independentista, la presidenta ha anunciat la seva decisió de retirar aquesta paraula del Diari de sessions, com ha fet en altres ocasions. “Doncs molt bé”, li ha contestat la diputada catalana, visiblement molesta.

Et pot interessar  Vilagrà emplaça Junts i CUP a sumar-se a la proposta de referèndum d'Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut