Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Aragonès voldria els Comuns al pròxim Govern

|

- Publicitat -

El vicepresident del Govern i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha apostat per un futur Govern que tingui aliances “més enllà de l’independentisme”. “El pròxim Govern ha d’estar compromès amb la independència, però també ha de poder establir aliances més enllà. Entre els comuns hi ha gent que defensa el dret a decidir, i també m’agradaria que sectors de la CUP puguin implicar-s’hi”, ha reflexionat en veu alta Aragonès en una entrevista dominical a ‘La Vanguardia’. El coordinador nacional d’ERC continua tancant la porta però a qualsevol acord amb el PSC. “Tenim un problema amb el PSC d’Iceta. Aquell PSC amb el qual ens vam entendre ja no existeix. Ens entenem millor amb el PSOE”, ha assegurat Aragonès.

Pressupostos espanyols

Publicitat

Sobre la negociació dels pressupostos generals de l’Estat (PGE), ha explicat que sense la pandèmia hauria estat diferent perquè ERC ha pactat tenint en compte el context de crisi per la Covid-19, i ha afegit: “Si el conjunt de l’independentisme català hagués unit a negociar, els resultats haurien estat millors”.

Entre altres punts, ha destacat, l’acord dels republicans i el Govern inclou 450 milions per compensar “la falta de finançament dels Mossos”, i l’entrada de la Generalitat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona.

També ha subratllat que l’acord aconseguit preveu que el Govern doni “la seva opinió abans que l’Estat presenti el pla amb totes les propostes de fons a Europa”, que ha defensat com una prioritat per a la Generalitat.

Catalunya i la Comunitat de Madrid

Ha defensat l’harmonització fiscal que inclou l’acord sobre els PGE persegueix aplicar sobre la Comunitat de Madrid les mateixes tècniques que s’apliquen en el si de la Unió Europea (UE) per evitar “paradisos fiscals”, que tampoc vol per a Catalunya.

Et pot interessar  El TSJC ajorna el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O per evitar interferències amb la campanya electoral

“La millor manera de protegir la nostra sobirania fiscal és fer que no hi hagi ningú que utilitzi el fet de ser capital d’un Estat per aconseguir un avantatge deslleial”, ha subratllat.

Preguntat per les diferències de la gestió de la pandèmia entre Catalunya i la Comunitat de Madrid, on la restauració no ha tancat, ha defensat que les gràfiques de contagis són diferents en les dues comunitats, i que “en termes de mortalitat de població “Catalunya està en una situació millor.

“Si no haguéssim decidit els tancaments, ara estaríem en un confinament total”, i ha recordat que a Alemanya els bars segueixen tancats i a França no obriran fins meitats de gener.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut