Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

Aragonès defensa la separació de poders en el cas Borràs i confia que es prendrà la millor decisió

El PPC insisteix perquè el president s’uneixi a les peticions que demanen la dimissió de la presidenta del Parlament

Redacció 06/07/2022
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, intervé durant la sessió de control al Parlament Data de publicació: dimecres 06 de juliol del 2022, 11:30 Localització: Barcelona Autor: Marta Sierra

El cas Borràs ha protagonitzat la sessió de control al president de la Generalitat. El líder del PPC, Alejandro Fernández, ha exigit a Pere Aragonès que assumeixi la seva “responsabilitat” en el procés judicial contra la presidenta del Parlament, argumentant que el reglament de la cambra és “concloent” i que apunta a una inhabilitació quan s’obre judici oral.

Tanmateix, Aragonès ha defensat la separació de poders: “Estic convençut que, per garantir el bon servei de la institució i per la seva defensa i prestigi, quan arribi el moment oportú de decidir cadascú de forma individual i col·lectiva, prendrem la millor decisió”, ha afirmat.

El cap del Govern també ha respost al popular que la seva capacitat d’intervenció és la mateixa que la de qualsevol altre diputat o diputada del Parlament: “El meu vot és un vot”. “La pilota està al seu teulat”, ha dit prèviament Fernández.

El dirigent del PPC ha insistit al president del Govern que va prometre “transparència i exemplaritat” durant la seva investidura: “Ara en té l’oportunitat”, ha conclòs Fernández, que ha aprofitat per demanar a Borràs que dimiteixi per mantenir el “prestigi i la dignitat” del Parlament, i per defensar la seva presumpció d’innocència.