Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Alejandro Fernández tem que Cs pugui substituir el PP a Catalunya

|

- Publicitat -

El president del PPC, Alejandro Fernández, ha recriminat a Cs que vulgui “fer una OPA hostil” al PP i que hagi abandonat, al seu entendre, el seu doble objectiu de combatre el nacionalisme i evitar que tingui la clau de la governabilitat a l’Estat. “En lloc de ser fidels a la seva missió fundacional, estan en una estratègia convençuts que farien el ‘sorpasso’ al PP”, ha criticat en una entrevista amb l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Tot i que ha explicat que la relació amb el partit taronja és bona a nivell personal, els ha recriminat que vulguin “substituir el PP”. “És una estratègia errònia que està provocant que molts històrics de Cs ho hagin criticat i s’hagin distanciat”, ha recordat.
Fernández ha coincidit que una repetició electoral a l’Estat “no és desitjable per part de ningú” perquè “allargaria una situació d’inestabilitat política” amb el govern en funcions. Ha atribuït l’actual situació al fet que la moció de censura que va dur el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a La Moncloa “no va ser constructiva” perquè es va basar “en una unió circumstancial per fer fora un partit polític” del poder. Per això ha emplaçat Sánchez a pactar “amb els mateixos partits que el van posar” a La Moncloa o bé amb Cs, amb qui “ja va arribar a un acord d’investidura” el 2015.

En canvi, ha descartat qualsevol tipus de suport del PP i del seu president, Pablo Casado, al líder socialista i ha reservat al dirigent popular la figura d'”oposició i alternativa”. “Els ciutadans van decidir amb el seu vot que el PSOE havia de liderar un govern, perquè era la força més votada, i que la segona força política és el PP. Per tant, la oposició”, ha conclòs.

Publicitat
Et pot interessar  El PP aprovarà al Senat un informe que sosté que l'amnistia és "un cop mortal per a l'Estat constitucional i autonòmic"

Sobre els governs que el PP sí ha pogut encapçalar amb l’ajuda de Cs i Vox, el president del PPC ha assegurat que l’única “línia vermella” que posa a l’hora d’arribar a acords amb altres formacions és que condemnin el terrorisme, per la qual cosa exclou a EH Bildu. Ha lloat els casos d’Andalusia i Múrcia i ha afirmat que no hi veu “ni un sol element de preocupació”. “Hi havia gent que parlava d’hecatombe i ara s’han hagut de menjar les paraules”, ha asseverat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut