Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023

Vox torna a lluir-se incorporant un policia espanyol condemnat per asssassinat a la llista de Terassa

El candidat va ser condemnat l'any 2005 a un any de presó i a tres anys d'inhabilitació, després que el gener del 2002 matés el sospitós d'haver comès un robatori

|

- Publicitat -

El partit d’ultradreta Vox ha tornat a fer de les seves i ha incorporat com a candidat del partit a l’alcaldia de Terrassa (Vallès Occidental) a Isidro Andrés Merino, un agent de la policia espanyola que l’any 2002 va ser condemnat per assassinat imprudent. Ho ha denunciat la Unitat Contra Feixisme i Racisme (UCFR) de Terrassa a través de Twitter, on han compartit la candidatura de Vox a la ciutat, així com el comunicat de la Policia Nacional espanyola en el qual s’informava que l’agent condemnat perdia la condició de funcionari de la policia. Aquest any, segons les enquestes, Vox podria irrompre per primera vegada a l’Ajuntament de Terrassa.

Publicitat

L’agent va ser condemnat l’any 2005 a un any de presó i a tres anys d’inhabilitació, després que el gener del 2002 matés el sospitós d’haver comès un robatori. Aquell any, dos homes van robar en un videoclub de Sabadell i, en ser enxampats per la policia, van començar a córrer, malgrat les ordres dels agents perquè s’aturessin. Els dos lladres van intentar fugir en cotxe, i va ser aleshores quan Isidro Andrés Merino va disparar dos trets, un dels quals va impactar en el tòrax d’un dels lladres, provocant-li la mort.

Tot i que l’agent va ser condemnat a presó, com que la condemna era inferior a 2 anys i no constaven antecedents penals en el seu expedient, finalment no va ingressar a cap centre penitenciari, i únicament va haver de pagar una indemnització de 163.042 euros a la família de la víctima, a més de la pena d’inhabilitació.

Et pot interessar  Cs Barcelona es desinfla: desenes de militants deixen el partit i demanen la retirada de la llista
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió