Dimarts, 6 de desembre de 2022 - Edició 1594
La República

El sindicat CSIF esclata contra el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni pel caos durant la Mercè

La formació critica la gestió “nefasta i fracassada” de l’Ajuntament de Barcelona

Redacció 26/09/2022
Vidres trencats a l'aparador de la botiga de roba Ros, al carrer Creu Coberta Data de publicació: diumenge 25 de setembre del 2022, 10:05 Localització: Barcelona Autor: Blanca Blay

El sindicat de funcionaris CSIF ha criticat “la mala gestió pública” del govern d’Ada Colau i Jaume Collboni pels aldarulls durant les festes de la Mercè, que han acabat amb la mort d’un jove per apunyalament.

En aquest sentit, el CSIF ha lamentat “l’absència d’autoritat” per part de l’Ajuntament de Barcelona contra la delinqüència i ha demanat mesures “urgents i contundents” per afrontar la situació de caos.

La formació alerta d’una “inseguretat real i objectiva” fruit d’una gestió “nefasta i fracassada”, i subratlla que els policies assumeixen “un risc innecessari” a l’hora de fer la feina per la manca de recursos “humans” i “materials”, així com per la falta de “suport institucional”.

La Central Sindical Independent de Funcionaris també lamenta la manca de “decisió política” perquè els agents puguin treballar o la falta de “condemnes” pels “atemptats” a la policia.

Més de 50 detinguts

Segons els càlculs del sindicat de funcionaris, les festes de la Mercè s’han saldat amb més de 40 ferits entre greus i lleus, més de 70 investigats i 50 detinguts. “Hem assistit a assalts i saqueig dels comerços i a la destrossa de mobiliari urbà i béns privats. Sembla que estem en una ciutat on la llei no regeix i el govern pretén blanquejar dades comparant-les amb el 2019”, ha indicat CSIF en un comunicat.

Com a focus del problema l’organització situa una macrobotellada “permesa per l’Ajuntament”, i alerta que aquest tipus d’esdeveniments “creen problemes de convivència i de seguretat ciutadana” i s’utilitzen per grups “més o menys organitzats” per “desestabilitzar” la policia. Per això considera que la situació era “previsible” i subratlla que “prevenció i intervenció” són accions “necessàries” per prevenir-les.