Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Montero pressiona el PP per aprovar la Reforma Laboral amb l’acord “inalterat”

|

- Publicitat -

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha demanat al PP que doni suport a la reforma laboral al Congreso i ha dit al president dels populars, Pablo Casado, que deixi “d’amargar-se darrere d’arguments puerils i immadurs”, pot ser que aquest argument faci referència al fet que ahir el popular va recriminar a l’executiu de Sánchez que s’hagués agafat “unes vacances”.

En una atenció als mitjans aquest dilluns des de Sevilla, Montero ha subratllat que l’acord és fruit del diàleg social i ha defensat que s’hauria de convalidar “inalterat”, “sense cap qüestió afegida”, perquè és “fruit del debat i l’harmonia”. “No contemplo la possibilitat que al Congreso no hi hagi validació de l’acord de reforma laboral”, ha dit Montero, que ha reclamat que “s’intenti respectar el text” i “pateixi les menors variacions possibles”.

Publicitat

Així, ha pressionat als populars perquè no incloguin esmenes que puguin modificar la Reforma Laboral. Sens dubte, un acord en el qual PP i PSOE estiguin d’acord no augura res de bo, ja que els populars van ser els artífexs de la darrera reforma laboral el 2012, que va permetre “l’acomiadament per absentisme en cas de malaltia del treballador”, o bé “la reducció de la indemnització per acomiadament improcedent”.

Davant la reprovació de Brussel·les per l’alta temporalitat en els contractes és possible que tant PP com PSOE s’hagin posat mans a l’obra, per evitar una sanció. Un per posar-se la medalla de “progressistes socials”, l’altre per evitar l’amonestació diuen haver arribat a un acord.

No obstant això, cal veure amb força escepticisme aquesta reforma, ja que tampoc està clar com afectarà el règim sancionador de la Unió Europea, en cas que es continués amb l’alta temporalitat. Si bé és cert que el contracte d’obra i servei, mecanisme per allargar l’obligatorietat del contracte indefinit, hauria de desaparèixer.

Et pot interessar  Illa es renta les mans en el 'cas Koldo': admet que va reunir-se una vegada amb Koldo García però afirma que el Ministeri no li va comprar res

D’altra banda, Montero ha confiat que la vacunació “arribi prou ràpidament” com perquè “no hi hagi afectació de les baixes laborals en cap sector en concret que pugui perjudicar el funcionament d’alguns serveis”. La ministra d’Hisenda ha fet referència a la sanitat i l’educació. “Casualment” també són els quals hi ha un major nombre de llocs de treball públics, i, per tant, són en els quals l’administració hauria de pagar més baixes.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut