Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Milers d’expedients d’estrangeria s’acumulen a la subdelegació del Gobierno a Barcelona

|

- Publicitat -

Diverses entitats han demanat aquest dimarts que es resolguin ja els milers d’expedients d’estrangeria que s’acumulen a la subdelegació del govern espanyol a Barcelona, que incompleix els terminis establerts.

“Aquestes demores causen greus vulneracions dels drets de les persones migrades i generen conseqüències negatives a la dinàmica laboral i econòmica del país”, asseguren la Fundació Migra Studium, la Bayt Al-Thaqafa i la Fundació Servei Solidari. Les entitats recorden que la llei estableix un màxim de tres mesos per resoldre administrativament els expedients, però denuncien que la subdelegació acumula retards d’entre cinc i set mesos.

Publicitat

A més, asseguren que és recurrent que la persona estrangera rebi requeriments per aportar documents que ja van ser incorporats a les sol·licituds inicials. “Les conseqüències en les vides de les persones estrangeres d’aquests retards injustificables són sovint dramàtiques”, han alertat en un comunicat, on també es queixen de la manca de cites prèvies disponibles a les comissaries per aconseguir les targetes d’identitat, les dificultats per registrar sol·licituds telemàticament o la impossibilitat d’accedir a la via presencial.

Les fundacions han recollit diversos exemples, com el d’un home de Gàbia que va presentar l’expedient fa més de sis mesos amb tota la documentació i explica que ara li han demanat que aporti papers que ja havia entregat. Li oferien un contracte de feina, però l’ocupador ja no pot esperar més. Fa més de quatre anys que és a Catalunya i segueix sense poder-se regularitzar la seva situació.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut