Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

Mencionen Puigdemont en un macrojudici per corrupció d’un cardenal del Vaticà

Una de les imputades en aquest cas explica com el president exiliat va estar a punt de reunir-se amb el Vaticà durant l’època del referèndum de l’1-O

Redacció 20/05/2022
Captura de pantalla de l'alocució del MHP Puigdemont en motiu de la Diada 21

El nom de Carles Puigdemont va aparèixer aquest dijous per sorpresa en un macrojudici per corrupció d’un cardenal al Vaticà. La trama principal gira al voltant d’una ruïnosa inversió d’un edifici de luxe a Londres, i que té en el punt de mira el cardenal italià Angelo Becciu. En aquest sentit, una de les acusades, Cecilia Marogna, va citar el president exiliat dins la seva declaració, assegurant que va sol·licitar una cita al cardenal durant l’època del referèndum del 2017 quan Becciu era número 3 de Vaticà.

En una declaració al Tribunal del Vaticà, l’experta en geopolítica i imputada en aquest entramat, va explicar les feines que feia a l’hora de posar en contacte el cardenal Becciu amb institucions i serveis d’intel·ligència, i va posar d’exemple a Puigdemont per explicar la poca confiança que tenia en l’empresari Piergiorgio Bassi, un aparent lobbista amb forts vincles amb Rússia. Segons explica Marogna, Bassi li va enviar una carta del president exiliat on deia que es volia reunir amb el cardenal, fet al qual va accedir perquè volia veure si es podria intervenir diplomàticament des del Vaticà. La trobada s’hauria anul·lat per les exigències de Bassi pel que fa a les condicions d’aquesta reunió.