Divendres, 2 de desembre de 2022 - Edició 1589
La República

Mas, partidari de la permanència al Govern d’Aragonès, a qui li demana un “últim esforç” per reconduir la situació

L’expresident de la Generalitat alerta que el cost de “carregar-s’ho tot” pot ser molt car electoralment

Agències 05/10/2022
El president Artur Mas, en una compareixença al Palau Robert el juny de l'any passat.

L’expresident de la Generalitat Artur Mas aposta perquè Junts es quedi al Govern perquè és millor per Junts i per Catalunya. En una entrevista a ‘Ràdio 4 i La2’, Mas ha assenyalat que el president de la Generalitat és “l’últim responsable” de la situació i l’ha instat a fer un “últim esforç” per reconduir la situació. En aquest sentit, ha defensat que el secretari general de Junts, Jordi Turull, és “exigent però no intransigent” i ha valorat la seva capacitat d’arribar a acords. “No és un hooligan”, ha afegit. Mas també ha alertat que el cost de “carregar-s’ho tot” pot ser “molt car”. “Qui es farà responsable si es perd la majoria sobiranista al Parlament?”, ha preguntat.

Mas ha defensat que és “més útil” per a la societat catalana que Junts es quedi al Govern en una situació en què la independència “no està a la cantonada”. “Es presenta a les eleccions per governar, no per anar a l’oposició. Marxar del Govern no té massa sentit”, ha afirmat.

L’expresident ha admès que no és “entusiasta” de les consultes internes perquè, segons ha dit, “en determinats moments els responsables que han estat escollits han d’assumir la responsabilitat i arriscar-se a equivocar-se”. Amb tot, Mas confia que Junts no es trencarà perquè “ja hi ha hagut prou trames excessius en els últims anys”.

Ha defensat que el president de la Generalitat és “l’últim responsable” i li ha demanar que faci un “esforç sincer” per evitar una ruptura que Mas té la sensació que “és evitable”.

L’expresident ha alertat que el projecte sobiranista està “en risc” i ha preguntat: “Si no poden mantenir un govern junts, quina altra majoria hi ha per tirar endavant aquest projecte?”, ha preguntat.

I és que, segons Mas, en cas de ruptura, a les pròximes eleccions molta gent que va votar partits sobiranistes i independentistes poden deixar de fer-ho. “Potser votaran una altra cosa, però també hi ha el risc que es quedin a casa o votin en blanc”, ha afegit.

Mas ha dit que és “insòlit” que un soci de Govern plantegi una qüestió de confiança però també ha afegit que s’ha de veure per què s’ha arribat a aquesta situació. I, en aquest sentit, ha afirmat que a ell no li va passar mai mentre va ser president de la Generalitat perquè “tampoc devien fer les coses perquè passés”.