Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Maragall diu que ERC manté el compromis d’unitat estratègica amb JxCat

|

- Publicitat -

El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha defensat que l’acord amb el Psoe no implica “cap renuncia” per part de la seva formació, sinó la possibilitat que existeixi un “diàleg institucional” per treballar pels seus “objectius irrenunciables”. En tot cas, ha considerat “normal” que existeixin “friccions” entre ERC i JxCat perquè són formacions diferents, tot i que diu que “el compromís, des del punt de vista de la unitat estratègica, és total”.

Maragall ha remarcat que “s’ha d’esperar” a la conclusió de la reunió del Consell Nacional d’ERC per conèixer la postura definitiva que tindrà la formació a la investidura de Sánchez. No obstant això, ha valorat que hi ha hagut “un treball seriós de negociació, de conversa directa per una vegada amb els representants del Psoe, i el que es proposa és un acord que es correspon amb el que sempre ha estat treballant el conjunt del moviment independentista, no només ERC, que és l’efectiva obertura d’un diàleg real”.

Publicitat

En la seva opinió personal sobre la investidura, ha manifestat que no coneix amb detall aquest acord i que seria precipitat dir res més, tot i que reitera que li agrada veure com “el moviment independentista compti, de veritat, amb un escenari de diàleg”.

 

Et pot interessar  ERC vol que Rajoy, Saénz de Santamaría i García Castellón vagin a la comissió d'investigació de l''operació Catalunya'
Publicitat

Opinió

Minut a Minut