Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Maragall demana per carta a Borrell condemnar l'”espionatge a líders polítics”

|

- Publicitat -

El diputat i regidor d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha sol·licitat per carta a l’Alt Representant de la UE per Política Exterior, Josep Borrell, que condemni “de manera pública i rotunda l’espionatge a líders polítics” del qual va ser víctima el republicà, entre altres líders.

En una carta, Maragall demana pronunciar-se “sobre aquest episodi fosc de la democràcia espanyola”, després que una investigació del The Guardian revelés que tant ell com el president del Parlament, Roger Torrent, havien estat espiats mitjançant el programa informàtic Pegasus a través dels seus mòbils.

Publicitat

“Aquest programa, que només pot ser adquirit pels governs dels Estats, permet a l’usuari accedir a tota la informació del dispositiu i supervisar totes les converses que realitzen prop del dispositiu”, exposa.

Al seu entendre, aquesta és una pràctica intolerable en un Estat de Dret, a les seves paraules, que “suma a una estratègia persecutòria” que considera que ja va patir quan formava part del Govern, com a conseller d’Acció Exterior de la Generalitat.

És possible que en aquest moment no només es volguessin tancar delegacions del Govern, sinó que també se’ns espiés sistemàticament com ja vam denunciar el seu dia?!, es pregunta a la carta.

 

Et pot interessar  Aragonès colla els comuns pels pressupostos: "Vostès trien si avancem o si retrocedim"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut