Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Madrid podria arrossegar la vergonya de ser la capital europea del feixisme

|

- Publicitat -

La capital d’Espanya podria esdevenir la capital europea del feixisme aquest 20 de novembre i mostrar que Espanya és un autèntic estat feixista, que permet aquests actes. Per tant, que no actua amb el feixisme campant lliurement per la capital espanyola.

En concret, alguns grups feixistes espanyols, que reivindiquen la dictadura de Primo de Rivera i de Francisco Franco han convidat a feixistes europeus a l’acte reivindicatiu dels dos dictadors.

Publicitat

Així, grups italians i francesos podrien venir a commemorar la mort de les dues figures autoritàries. Pel que fa als francesos, Yvan benedetti, líder del Partit Nacionalista Francès, ha destacat per ser un antisemita declarat i negar l’Holocaust, a més de pertànyer a un grup feixista finalment dissolt.

Entre els italians hi ha Roberto Fiore, que manté un contacte estret amb la neta de Mussolini, i Giulano Castellino, que ha estat detingut per agredir persones migrants com apunta Huffpost.

Aquesta trobada de la ultradreta posa de manifest que Espanya és un país amb una major permissivitat d’aquests grupuscles. Així doncs, amb aquesta notícia es traspassa la responsabilitat al Gobierno sobre si vol seguir permetent aquestes passejades del feixisme, o bé si vol oposar-s’hi fermament.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut