Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

L’independentisme denuncia les detencions dels alcaldes de la CUP

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, creu que amb la informació que es coneix fins ara les detencions dels alcaldes de la CUP de Verges, […]

Redacció
Redacció 16/01/2019
L'advocat Benet Salellas davant la comissaria de la policia espanyola el 16 de gener del 2019 (horitzontal)

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, creu que amb la informació que es coneix fins ara les detencions dels alcaldes de la CUP de Verges, Ignasi Sabater, i de Celrà, Dani Cornellà, així com dos membres dels CDR semblen “totalment desproporcionades”. En un missatge a través del seu compte de Twitter, el vicepresident confia que els posin en llibertat i exigeix la “màxima transparència” sobre l’operació de la policia espanyola per desordres públics.

Per la seva banda, el president legítim Carles Puigdemont també ha denunciat amb contundència a les detencions d’aquest dimecres. Puigdemont ha mostrat el seu suport als alcaldes cupaires i ha assegurat que “els agressius campen impunes sota l’ordre del “aporellos”, i val tot”.

El grup parlamentari de Junts per Catalunya també ha mostrat el seu suport i ha denunciat la repressió de l’Estat. El vicepresident de la Mesa del Parlament, Josep Costa, també ha fet referència a la catalanofòbia de la policia espanyola amb Benet Salellas, l’advocat al qual han negat l’entrada a la comissaria per haver parlat en català.

Qui també ha mostrat el seu rebuig ha estat l’exdiputat Albano-Dante Fachín, qui en una piulada ha assegurat que “han detingut 2 alcaldes a Catalunya. Els 945 restants han de fer tromolar el país”.