Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’independentisme denuncia les detencions dels alcaldes de la CUP

Els grups parlamentaris republicans i dirigents polítics fan ressò de l'últim capítol de la repressió espanyola

|

- Publicitat -

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, creu que amb la informació que es coneix fins ara les detencions dels alcaldes de la CUP de Verges, Ignasi Sabater, i de Celrà, Dani Cornellà, així com dos membres dels CDR semblen “totalment desproporcionades”. En un missatge a través del seu compte de Twitter, el vicepresident confia que els posin en llibertat i exigeix la “màxima transparència” sobre l’operació de la policia espanyola per desordres públics.

Publicitat

Per la seva banda, el president legítim Carles Puigdemont també ha denunciat amb contundència a les detencions d’aquest dimecres. Puigdemont ha mostrat el seu suport als alcaldes cupaires i ha assegurat que “els agressius campen impunes sota l’ordre del “aporellos”, i val tot”.

El grup parlamentari de Junts per Catalunya també ha mostrat el seu suport i ha denunciat la repressió de l’Estat. El vicepresident de la Mesa del Parlament, Josep Costa, també ha fet referència a la catalanofòbia de la policia espanyola amb Benet Salellas, l’advocat al qual han negat l’entrada a la comissaria per haver parlat en català.

Qui també ha mostrat el seu rebuig ha estat l’exdiputat Albano-Dante Fachín, qui en una piulada ha assegurat que “han detingut 2 alcaldes a Catalunya. Els 945 restants han de fer tromolar el país”.

Et pot interessar  El Constitucional treu les urpes contra la ILP per declarar la independència aprovada al Parlament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut