Diumenge, 26 de juny de 2022 - Edició 1431
La República

L’estafa del corredor mediterrani: El Gobierno invertirà més fons europeus en connexions amb Madrid

En resposta al senador de Compromís, l’executiu espanyol assegura que a banda de les comunitats principals del corredor, també hi haurà una ramificació que travessi la península

Àlex Huguet 23/05/2022

El Gobierno més progressista de la història també és un dels més centralistes, posant per davant les inversions dels fons europeus en la capital espanyola abans d’invertir-ho on haurien d’anar destinats. Concretament, aquest cap de setmana es va revelar que bona part dels fons europeus destinats a ampliar el corredor mediterrani també aniran a petar a millorar les connexions de Madrid amb la resta de regions.

Tal com especifica el diari ValenciaPlaza, el senador del partit Compromís, Carles Mulet, va demanar si hi havia inversions en aquest aspecte més enllà de Catalunya, el País Valencià i les comunitats on sí que hi té sentit el pas d’aquest tren. I efectivament, el Gobierno justifica aquesta ramificació centralista del “corredor mediterrani” en el fet que així es justifica el model radial de les infraestructures espanyoles.