Divendres, 2 de desembre de 2022 - Edició 1590
La República

Les taxes del tabac d’Andorra incrementen un 6% fruit de l’augment del preu francès

El govern andorrà esperava una pujada de preus pel que fa al tabac al territori espanyol, però com no ha estat així han decidit avançar-se

Redacció 05/10/2022

Pujada de preu també en el famós tabac de l’estat andorrà. El govern del Principat ha acordat incrementar les taxes de tabac el 6% i al mercat ja es començarà a notar als pròxims dies. D’aquesta forma es vol garantir la transparència en les relacions comercials internacionals i de revisar i ajustar els tipus de gravamen a aquest producte de manera progressiva. Malgrat aquest increment de preus, l’estat espanyol no ha modificat les tarifes.

Segons ha avançat Vilaweb, el ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, ha manifestat: “Volem donar un senyal que tot i que Espanya no incrementi els preus, ens anticipem i apliquem la pujada del 6% de manera unilateral”. En aquest sentit, ha avançat que des d’Andorra esperàvem una pujada de preus pel que fa al tabac al territori espanyol, “ho esperàvem l’any passat”, però com no ha estat així han decidit avançar-se.