Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Les barbaritats sobre els ucraïnesos que va dir Almeida poden ser crims contra la humanitat

L’alcalde de Madrid va dir que donava suport a l’enviament d’ucraïnesos perquè lluitin a la guerra, fet que vulneraria els seus drets fonamentals

Redacció 14/08/2022
José Luis Martínez Almeida

La videotrucada que va rebre Almeida per part de dos humoristes russos que van fer-li una broma el passat mes de juny i que recentment s’ha viralitzat, va comptar amb declaracions molt polèmiques de l’alcalde de Madrid.

L’engany al qual va picar Almeida es tracta d’una estafa de propaganda russa, i es feien passar per l’alcalde de Kiev, que va preguntar directament a l’alcalde de Madrid si podia ajudar a deportar a ucraïnesos refugiats per allistar-se a l’exèrcit. Aquí va ser on Almedia la va pifiar dient que “no han de relaxar-se a les platges d’Espanya, haurien d’estar combatent i guanyant la guerra”.

A més, va dir que “Madrid dona suport a l’enviament d’ucraïnesos al seu país perquè lluitin i té les capacitats de transport per fer-ho”, un fet que, tal com informa El Plural, suposa un crim contra la humanitat sancionable per la Cort Penal Internacional. A més, segons un canvi de l’any 2019 del Comitè de Drets Humans, les afirmacions d’Almeida podrien ser perseguides, ja que l’escrit indica que una persona refugiada no pot ser retornada al seu país d’origen si es vulnera algun dret fonamental com el de la vida.